Най-добрите матраци 2023

Кои са най-добрите матраци през 2023?

Купуването на матрак е важно решение, от което зависят качеството на съня ни и начинът, по който се чувстваме през целия ден. Затова изборът ни на матрак трябва да бъде информиран и добре обмислен.

В тази статия ви представяме кои са най-добрите матраци за 2023, препоръчани от потребители, какви са основните характеристики на производителите на тези матраци и кои са основните неща, които да съобразите, когато избирате своя най-добър матрак за 2023 г. 🙂

Съдържание

 1. Кои са най-добрите матраци?
 2. Матраци Magniflex
 3. Матраци Нани
 4. Матраци Тед
 5. Матраци Екон
 6. Матраци isleep
 7. Често задавани възпроси за матраци
 8. Списък с предложенията на най-добрите матраци

Кои са най-добрите матраци през 2023?

В класация на форума bg-mama, потребителите се спират на следните марки матраци, които определят като най-добри за 2023 г.

 1. Magniflex с 25.1%
 2. Нани с 23.2%
 3. Тед с 12.1%
 4. Екон (Латекс) с общо 11.9%
 5. isleep с 8.2 %
 6. и т.н.
Най-добрите матраци 2023
Първите шест позиции в класацията на БГ Мама за най-добри матраци за 2023 г.

Най-добрите матраци и техните производители накратко

В следващите редове ви представяме подробно производителите на класираните като най-добри матраци за 2023 г. и оставяме на вас да прецените кой е брандът, който ще осигури комфорта на съня, който търсите.

Матраци Magniflex: Италианското начало на революцията в съня

Историята на Магнифлекс води началото си от малка работилница в Прато, Италия, където Джулиано Магни произвежда първия си матрак. Матракът е произведен с изключителна прецизност, внимание към детайла и качеството. Джулиано Магни влага страст и отдаденост, следвайки своята мечта да създаде продукт, който да удовлетвори и най-взискателния вкус. Днес, мечтата на Джулиано Магни вече е реалност – брандът успява да достави качествен сън на над 35 млн. доволни клиенти, като предлага разнообразие от модели матраци и решения, които пасват на различните индивидуалните нужди от комфорт и релакс по време на сън.

Първият матрак в работничката в Прато е бил и началото на революцията в продуктите за качествен и комфортен сън. Там, в световната столица на текстила, са се зародили първите продукти, създадени за подобряване на качеството на съня, а оттам и на живота на своите притежатели. 

Вече повече от 50 години, Magniflex се отличава с внимание към детайла и отдаденост към качеството. Това осигурява на компанията водещо място сред производителите на матраци в Европа. 

Матраци Нани: Ново поколение системи за сън от България

Матраци Нани са бранд на българския производител „ПАРАЛЕЛ“ ЕАД. Повече от 20 години компанията произвежда и предлага на българския пазар висококачествени и комфортни матраци. Матраците са създадени с ново поколение технологии, които да гарантират спокойна и здравословна почивка. 

„Който спи добре, живее дълго”, гласи народната мъдрост и „ПАРАЛЕЛ“ ЕАД се стремят да следват тази максима, като влагат творчески подход и иновативно мислене в създаването на съвременни и комфортни матраци. Факт е, че прекарваме около една трета от всяко денонощие в леглото, за да си починем и да възстановим енергията си. Затова матраци Нани залагат на продуктова гама от матраци, която да осигурява здравословен, пълноценен и непробуден сън.

Матраците на „ПАРАЛЕЛ“ ЕАД се отличават с най-добро съотношение цена – качество.  Матраци НАНИ предлагат разнообразие от модели, размери и характеристики, от което всеки може да намери своя най-добър матрак.

Матраци Тед: Иновации с грижа за пълноценния сън

ТЕД БЕД ЕАД е водещ производител на матраци, легла, системи за спане и аксесоари за спалня. Компанията има повече от 20 години опит в сфера на производството на матраци и предоставя на своите клиенти разнообразно портфолио от продукти, създадени с грижа за пълноценния и здравословен сън. 

От компанията непрестанно инвестират в иновации за подобряване на живота и пълноценния сън и работят за това да утвърдят бранда не само на българския пазар, но и като международен бранд за качествени матраци и системи за комфортен сън.

Матраци isleep: Съвършен комфорт на оптимална цена с 25 години гаранция

Матраци isleep са матраци, които се произвеждат във водещи европейски фабрики, разположени из различни части на Италия. Основната цел на isleep е работата по проучвания, които да осигурят научно-доказан комфорт и здравословен сън. От 2000 година насам, екипи от учени на компанията изследват потребностите на хората, за да могат да предложат продукти, осигуряващи оптимален комфорт по време на сън, на оптимална цена с 25 години гаранция. 

В производството си iSleep използват плътна високоеластична пяна, мемори пяна. Матраците и продуктите на компанията се отличават с модерен и висококачествен дизайн. Налице е взискателен подбор на текстили, които да носят нежно усещане при допир. Друга отличителна характеристика на isleep е ,че всички техни дамаски са преминали антиакарна и антибактериална обработка.

Матраци Екон (Латекс): Уникални български продукти със световно качество

Фирма „ЕКОН 91“ ООД  е българска компания, създадена през 1991 година, която освен притежател на първата в страната частна инсталация за синтез на смоли, както и на производството на алкидни и вододисперсни бои,  произвежда и матраци и възглавници от пенолатекс. Днес ЕКОН е най-големият износител на матраци от България.

Производството на матраци е базирано в град Бяла и е уникално по рода си. Заводите на   „ЕКОН 91“ ООД  за производство на матраци имат капацитет, с какъвто могат да се похвалят едва 15 завода в целия свят. Продуктите от завода на ЕКОН 91 в Бяла се изнасят в цял свят, като фирмата има клиенти в Англия, Германия, Русия, Италия, САЩ, Франция, Испания, Полша, Гърция, Израел и дори Корея.

Често задавани въпроси за най-добрите матраци

Независимо от класацията и предпочитанията за най-добри матраци за 2023 година, когато избирате матрак, Вие определяте водещият в класацията. За тази цел, за да изберете правилния за Вас матрак, трябва да отговорите на няколко Важни въпроса:

Какъв размер Ви трябва?

Добре е да изберете матрак с размери, които да Ви пасват на тялото. Ако сте по-високи, е добре дължината на матрака да е поне 200 см. Имайте предвид, че и възглавницата понякога заема до 25% от дължината на матрака. Важно е да изберете правилната дължина и ширина, за да не изпитвате неудобство по-време на сън. Разбира се, трябва да се съобразите и с пространството, което имате в спалнята, както и с точните размери на леглото Ви.

Еднолицев или двулицев матрак е по-добрият избор?

Разликата между двата варианта е съществена.

Еднолицевите модели са с вградени дървени или метални рамки в тях и се поставят, или се монтира механизма директно в рамките им. 

Двулицевите матраци са меки от двете си страни и се поставят на подматрачна рамка или друг вид твърда основа. Изборът на двулицеви матраци е много по-богат спрямо този на еднолицевите. Двулицевите матраци са по-дълъг живот и гаранции. Според специалистите нормалният живот на двулицев матрак е 8-10 години. Докато животът на  еднолицевите матраци е до 5 години.

Колко струва един матрак и как да определя бюджета си?

Не забравяйте, че матракът е инвестиция, защото той Ви помага да се наспите добре, да сте отпочинали и готови за предизвикателствата на новия ден. Цената на матраците варира според размера, характеристиките и производителя. Препоръчваме ви първо да определите своя бюджет, а след това да разгледате какви матраци влизат в него и да ги сравните по характеристики.

Каква твърдост трябва да бъде матракът?

Каква да бъде твърдостта на матрака зависи изцяло от вас и вашите предпочитания. Не се доверявайте на съвети на Ваши познати, защото на тях даден матрак може да им е комфортен, а на Вас изключително неудобен. Ако не знаете, каква твърдост би Ви била удобна е добре да посетите магазин, за да тествате кои са Вашите най-добри матраци.

Списък с топ предложения от най-добрите матраци през 2023 година

Най-добрите матраци 2023 Magniflex:

 • Матрак Vivo Magniflex – твърд ортопедичен матрак, високо еластична пяна, 2см. мемори пяна, 25 години гаранция и 20см. височина.

Vivo – Magniflex » Цени » Размери

 • Silvercare – среден към твърд матрак, високо еластична пяна Elioform, 2см. мемори пяна, сваляем калъф със сребърни нишки, 25 години гаранция и 22см. височина.

Silvercare – Magniflex » Цени » Размери

 • Comfort Dual – среден към мек матрак, високо еластична пяна Eliosoft, 7см. мемори пяна, двойно ядро при ширина над 150см. безкрайна гаранция и 25см. височина.

Comfort Dual – Magniflex » Цени » Размери

 • Armonia Dual – матрак със средна твърдост, високо еластична пяна Eliosoft и Elioform, 9см. мемори пяна, двойно ядро при ширина над 150см. безкрайна гаранция и 32см. височина.

Armonia Dual – Magniflex » Цени » Размери

Най-добрите матраци 2023 Нани:

 • Каспия Полифлекс – среден към твърд еднолицев матрак, Ergo soft elastic foam, метална рамка, 5 години гаранция и 17см. височина.

Каспия Полифлекс – Нани » Цени » Размери

 • Каспия Мемори Покет Спринг – еднолицев матрак със средна твърдост, Покет пружини и мемори пяна, метална рамка, 5 години гаранция, и 24см. височина.

Каспия Мемори Покет – Нани » Цени » Размери

 • Сирена Мемори – матрак със средна твърдост, High elastic foam и мемори пяна, до 20 години гаранция, сребърни нишки в дамаската, сваляем калъф и 22см. височина.

Сирена Мемори – Нани » Цени » Размери

 • King Line – Флагмана на Нани с различни твърдостти, Мемори пяна, Latex Like пяна, ядро то Покет пружини или High elastic foam, до 20 години гаранция и 30см. височина.

King Line – Нани » Цени » Размери

Най-добрите матраци 2023 Тед:

 • Favourite Nova – еднолицев матрак със средна твърдост, покет пружини и мемори пяна, гаранция 5 години и 23см. височина.

Favourite Nova Еднолицев – Тед » Цени » Размери

 • Favourite Nova – ортопедичен матрак със средна твърдост, покет пружини и мемори пяна, гаранция 5 години и 23см. височина.

Favourite Nova Orthopedic – Тед » Цени » Размери

 • Ozone + – среден към твърд матрак, с ядро от профилирана високо еластична пяна, мемори пяна с охлаждащ ефект, 10 години гаранция и 28см. височина

O-ZONE – Тед » Цени » Размери

Най-добрите матраци 2023 isleep:

 • Bodyrest – среден към мек матрак, високо еластична пяна, 25 години гаранция и 21см. височина.

Body Rest – isleep » Цени » Размери

 • Silver Plus – матрак с 4 различни твърдости от среден до твърд, високо еластична пяна, 6см. мемори пяна, сваляем калъф обработен със сребърни йони, 25 години гаранция и 24см. височина.

Silver Plus – isleep » Цени » Размери

 • Galaxy – матрак със средна твърдост, високо еластична пяна, 7см. мемори пяна, сваляем калъф, двойно ядро при ширина над 150см. 25 години гаранция и 30см. височина.

Galaxy – isleep » Цени » Размери

Най-добрите матраци 2023 Екон:

 • Кокос Стандарт – твърдост M (усеща се твърд), ядро от латекс с кокосови влошки, 10 години гаранция, височини 18 и 20см.

Кокос Стандарт 18 см. – Екон » Цени » Размери

 • Меморилатекс Лукс – твърдост M, ядро от латекс, 4см. меморилатекс, сваляем калъф, 10 години гаранция и височина 20см.

Меморилатекс Лукс – Екон » Цени » Размери

 • aiRaiR ® – твърдост M, ядро от латекс, сваляем калъф, 10 години гаранция и височина 20см.

aiRaiR ® – Екон » Цени » Размери

 • Combo – твърдости M и F, ядро латекс, Предлага се в 3 разновидности – Organic, Memory и Cool Gel, и с възможност за избор на калъф, 10 години гаранция и височина 26см.

Combo – Екон » Цени » Размери

С тези редове нашата класация “Най-добрите матраци 2032″ приключва, а вашия път към новия ви удобен и качествен матрак тепърва започва. Надяваме се, че сме били полезни. И ако имате въпроси за това какъв матрак да изберете, не се колебайте да се свържете с нас тук.

Колко често трябва да сменям матрака си?